OMEGA Speedmaster 60 år

OMEGA Speedmaster 60 years anniversary – Lost In Space Exhibition

Speedmaster är en av de mest, om inte den mest ikoniska kronografen i världen. Inte bara för OMEGA, utan för de många män och kvinnor som har burit och litat på den. Även efter 60 år har dess kraft och karisma inte minskat. OMEGA Speedmaster har haft en lång och varierad historia. Mest berömda, som en del av Apollo 11 1969, då gick Buzz Aldrin på månytan och i det ögonblicket blev OMEGA Speedmaster den första klockan som någonsin burits på månen.

Under mer än 50 år har OMEGA Speedmaster använts som ett viktigt verktyg i rymden. 1965 blev klockan officiellt testad och kvalificerad av NASA för alla bemannade rymduppdrag. Mannen som ansvarade för den processen var ex-ingenjör James Ragan. Av alla klockor som NASA testade 1965 var Speedmaster den enda som passerade alla testerna. De andra eliminerades i det första testet. Så Speedmaster har ett mycket gott rykte med NASA och även idag används den fortfarande i rymden. Det säger mycket om klockan.

Dohrns producerade och installerade denna historiska utställning på Bukowskis på uppdrag av OMEGA Sverige/The Swatchgroup (Nordic) AB och Kristiansson Marketing