Baltic Sea Science Center

Äntligen har Skansen öppnat portarna till Baltic Sea Science Center, ett hus med akvarier och utställningar om Östersjön. I över två år har vi på Dohrns arbetat med design och produktion till etableringen av det nya kunskapscentret, nu kan vi stolta dela resultatet! 

Baltic Sea Science Center vill visa besökaren vårt fantastiska och unika hav, samtidigt som man vill belysa de miljöutmaningar Östersjön står inför. Centret består bland annat av utställningsdelarna ”Land och Hav” samt ”Östersjöns utmaningar”. Utställningarna handlar om människan och havet, och hur våra val påverkar Östersjöns framtida utveckling. Aktuella problemområden som övergödning, miljögifter och fiske lyfts och presenteras tillsammans med aktuell forskning och information om framtida lösningar. Kunskapscentret innefattar även skolsalar och laboratorium. 

Arbetet med Baltic Sea Science Center är ett unikt projekt i Dohrns historia, för första gången har vi ritat, producerat och etablerat en permanent inredning och dekor. Med det sagt har vi än en gång visat vår bredd och vårt unika kunnande inom design och produktion. Oavsett vilken utmaning vi ställs inför kan vi garantera våra kunder att kvalitet, design, know-how och kundtrygghet är synonymt med Dohrns!